’ Taai Tanic’ veilig in de haven van Wijdenes

De Taai Tanic ligt klaar voor vertrek.© Foto aangeleverd

Ronneke van der Genugten
Wijdenes

Toen de pakjesboot op ’Titanic-achtige wijze’ zonk in het sinterklaasjournaal bij de publieke omroep zorgde dit voor huilende kindjes. Maar sinterklaas kan de kindjes in Drechterland geruststellen: de Taai Tanic’ ligt veilig aangemeerd in het haventje van Wijdenes.

Sinterklaas en zijn Pieten trakteren op zondag 13 november de kinderen in gemeente Drechterland op een bezoek. Hij vindt het leuk om een warm onthaal te krijgen bij het haventje van Wijdenes rond de klok van kwart over tien in de ochtend.

Het paard van sinterklaas, Ozosnel blijft dit keer op stal. De Goedheiligman heeft ervoor gekozen om gemeente Drechterland met zijn landboot te verkennen. Om 11:30 komt hij in de Wiekslag aan, en om 12:30 zal hij bij het Oosterleker kerkje staan. Om vervolgens om 14:45 in het dorpshuis ’t Centrum aan te komen. Om daarna naar de NH-kerk aan de kerkweg op te stomen. Daar is de landboot dan om 16:00 uur. Het wordt een lange dag voor sinterklaas, maar hij put vast en zeker energie uit wapperende vlaggen onderweg. Nog even de complete route? Kijk op: www.sintinwestfriesland.nl.

Lees ook: Alsof Sinterklaas in Hoorn de weergoden aan een touwtje heeft. Zodra hij voet aan wal zet, klaart het op en breekt de zon door

Lees ook: Lees ook: Sint-Nicolaas komt naar West-Friesland, soms over water of bij avondlicht

Lees ook: Met zijn teddybeer op het bordes! Burgemeester Enkhuizen heeft zich verslapen bij komst van de Sint

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen