Jonge ondernemers uit West-Friesland willen met benefietdiner 25.000 euro ophalen voor inloophuis Pisa

Martijn Mak
Hoorn

De Junior kamer West-Friesland, een club van ongeveer dertig West-Friese ondernemers jonger dan veertig jaar, organiseert op 17 november een benefietdiner. Daarmee wil het minimaal 25.000 euro ophalen voor inloophuis Pisa in Hoorn, een stichting die zich inzet voor mensen die zijn geconfronteerd met de ziekte kanker.

De avond vindt plaats in restaurant The Saint, in de Grote Kerk op het Kerkplein. De 155 kaarten zijn verkocht aan ondernemers uit deze regio en daarmee is het evenement uitverkocht.

(Tekst gaat door onder de foto)

Judith Vijfwinkel en Kevin van Leen in hun restaurant ’The Saint’, daags voor de opening in juli dit jaar. Hier zal het benefietdiner plaatsvinden.© Archieffoto Marcel Rob

Michael Joosten van café De Kade is onderdeel van de commissie die de avond organiseert. Hij legt uit hoe de Junior kamer West-Friesland zo veel mogelijk geld voor Pisa wil ophalen. „De helft van de prijs van een entreekaart, dus 75 euro, gaat naar Pisa. Daarnaast hebben we een hele goede deal gesloten met een champagneleverancier. Van alle anderhalve, drie- en zesliterflessen die tijdens de avond worden verkocht, gaat de opbrengst ook naar Pisa. En dan zijn er nog tien bijzondere kavels die we gaan veilen, zoals een vakantie naar Bonaire, een lunch met een rondvlucht op Texel en tickets voor een uitverkocht concert van Coldplay. Per stuk hopen we 1000 tot 5000 euro op te halen.”

Marque verzorgt menu

Het diner dat de deelnemers zullen krijgen, wordt verzorgd door het Hoornse restaurant Marque. Hier werd in 2019 het laatste ’charity dinner’ gehouden. „Door corona en ledenwisselingen lag het benefietdiner daarna een tijd op z’n kont”, legt Joosten uit. „Nu gaan we het weer organiseren, voor een groter publiek.”

Gastheer, presentator en veilingmeester van de avond is Kevin de Vries. Hij is eigenaar van het bedrijf Regio Deals, een aanbiedingensite in onder meer West-Friesland, Alkmaar en Waterland. Voorafgaand aan de veiling zal Marjolijn Dölle bestuursvoorzitter van Pisa spreken. Zij is eveneens bestuurder van Werksaam Westfriesland.

Marjolijn Dölle, bestuursvoorzitter van Pisa, zal tijdens het evenement spreken.© Archieffoto Jaap van der Pijll

Ondernemersclub

De Junior kamer West-Friesland is een netwerkorganisatie van ongeveer dertig jonge, ambitieuze professionals onder de 40 jaar. Deze ondernemers proberen hun netwerk te delen en willen zich inzetten voor goede doelen in deze regio.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen