Brug Krommenie avond en nacht afgesloten

De kapotte brug bij Krommenie.© foto marcel molle

Frans van den Berg
Krommenie

De brug in Krommenie voor het verkeer richting Uitgeest is vrijdagavond en nacht afgesloten. Het verkeer gaat dan over de andere brug.

Dat betekent dat al het verkeer vrijdagavond tussen 20 uur en zaterdagochtend 6 uur over een brug moet en dat zal zeker tot files leiden. Verkeersregelaars worden ingezet. Bootjes die normaal gesproken onder de dichte brug door kunnen varen, zullen tijdens de werkzaamheden moeten omvaren. Onder de brug ligt namelijk een werkschip. De brug in de N203 wordt vanaf de onderkant gerepareerd. Een van de assen van de brug vertoont scheuren. De brug wordt daarom niet meer bediend voor de scheepvaart.

Uit voorzorg werd ook een van de twee rijstroken voor het verkeer richting Castricum afgesloten. Om ervoor te zorgen dat auto’s weer over twee rijstroken over de brug in Krommenie kunnen rijden, wordt er van vrijdag op zaterdag gewerkt. Dan wordt ook meteen verder onderzoek gedaan aan de brug om te zien of reparatie nog mogelijk is. Anders is het wachten tot de brug in 2026 wordt vervangen door een nieuwe brug. Het jaar daarvoor staat vervanging van de ernaast gelegen brug op het programma van de provincie. Zo lang de bruggen niet bediend worden, moeten schepen omvaren via de Zaan of het IJsselmeer. Forbo zal in dat geval tankwagens moeten inzetten voor de aanvoer van lijnolie.

Lees ook: Vloerenfabrikant Forbo en zeilers gedupeerd door kapotte brug Krommenie: ’Dit is het worstcasescenario waar we al die tijd voor vreesden’

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.