Verdachte (15) van mislukte overval op cafetaria in Anna Paulowna mag de tijd tot zijn strafproces in vrijheid doorbrengen. Tiener wordt verdacht van poging tot afpersing

© Archieffoto Glocal Media

Casper Duin
Anna Paulowna

De vijftienjarige verdachte van de mislukte overval op Cafeteria de Ben in Anna Paulowna mag de periode tot de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak in vrijheid doorbrengen.

Het voorarrest van de vijftienjarige jongen uit de gemeente Hollands Kroon is recent geschorst. Hij zit op dit moment dus niet meer vast. ,,Hij blijft nog wel verdachte in deze zaak’’, zo meldt een woordvoerster van het openbaar ministerie (OM) Noord-Holland. ,,De verdenking luidt poging tot afpersing en hij zal zich uiteindelijk voor de rechter moeten verantwoorden. Het is nog niet duidelijk wanneer dit zal zijn.’’

Voorwaarden

Aan zijn vrijlating zijn strenge voorwaarden verbonden. Welke dat zijn, daarover laat de rechtbank Noord-Holland zich niet uit, aldus een woordvoerder.

Op vrijdag 9 september dit jaar loopt om 22.15 uur een jongeman het eetcafé binnen gewapend met een mes. Hij bedreigt het aanwezige personeel en wil geld hebben. De poging overval mislukt en de dader gaat er snel vandoor. Na een zoekslag in de omgeving wordt hij die avond niet meer aangetroffen. Op maandagavond 12 september wordt de tiener uit Hollands Kroon aangehouden in het onderzoek naar de poging tot overval.

Men spreekt van een poging tot overval als een misdrijf niet is voltooid of gelukt en als de dader er uit eigen beweging vandoor gaat.

Lees ook: Cafetaria de Ben in Anna Paulowna doelwit van jonge gewapende overvaller, deel van inboedel vernield [update]

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.