81-jarige Landsmeerder door ’bankmedewerker’ naar de grond gewerkt en beroofd

© Foto DNP.NU

© Foto DNP.NU

© Foto DNP.NU

1 / 3
Internetredactie
Landsmeer

Een 81-jarige man is dinsdagavond thuis overvallen in de Lisstraat in Landsmeer. De dader kwam het huis in eerste instantie binnen door zich voor te doen als bankmedewerker, maar gebruikte geweld toen het slachtoffer argwaan kreeg.

Met een babbeltruc, waarbij hij deed alsof hij een bankmedewerker was, wist de dader het huis binnen te komen. Daar vroeg hij de oudere man om al zijn waardevolle bezittingen af te geven. Het slachtoffer vertrouwde het niet meer en probeerde de politie te alarmeren.

Op dat moment veranderde de dader van ogenschijnlijk behulpzame bankmedewerker naar gewelddadige inbreker. Hij duwde de bewoner naar de grond en nam hem zijn waardevolle spullen af. Hij ging er vervolgens vandoor.

De politie heeft in de omgeving gezocht, maar de dader is niet meer aangetroffen. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis. Van de dader is geen signalement beschikbaar. Een woordvoerster van de politie zegt: ,,We vragen mensen die iets verdachts hebben gezien zich te melden. Ook camerabeelden kunnen bruikbaar zijn voor het onderzoek.’’

© Foto DNP.NU

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.