Zaanse tiener (16) aangehouden voor overvallen op brillenzaken in Weesp

De overvallen vonden direct achter elkaar plaats.© Archieffoto Mizzle Media

Van onze verslaggever
Zaandam/Weesp

Een 16-jarige Zaandammer is dinsdagochtend vroeg van zijn bed gelicht in verband met twee overvallen bij brillenzaken in het centrum van Weesp.

De overvallen vonden plaats op dinsdag 18 oktober, direct achter elkaar. De twee overvallers maakten bij de overvallen gebruik van een alarmpistool, het voorwerp leek veel op een vuurwapen. De overvallers bedreigden daar het aanwezige personeel mee. In een van deze zaken werd geld uit een kassa buitgemaakt en in de tweede zaak kwam het tot een gevecht met de medewerkers.

De daders eisten dure brillen bij de eerste winkel, maar Oogwereld Carriere verkocht die niet. Daarop spoedden de overvallers zich naar de buurman Eli Designss. Deze zaak staat erom bekend alleen maar dure merkbrillen te verkopen.

Een van de verdachten rende direct weg en de tweede volgde na een gevecht ook snel. Korte tijd later werd in de omgeving één van de twee verdachten, 15 jaar oud, direct gepakt en overgedragen aan de politie.

Een rechercheteam nam deze overvallen in behandeling en kreeg zicht op een tweede verdachte uit Zaandam. Het betreft een 16-jarige, hij is dinsdagochtend aangehouden. Hij wordt deze week voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Lees ook: ’Er hangt een gek sfeertje nu’. Gewapende overval op twee brillenwinkels in Weesp hakt erin bij ondernemers in de buurt

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.