AZ ontloopt voorlopig Villarreal en West Ham United. Welke clubs kan AZ wél treffen in de achtste finale?

Nika Kwekweskiri van Lech Poznan in de achtervolging op Yeremy Pino (2R) van Villarreal.© Foto EPA/Jakub Kaczmarczyk

Theo Brinkman
Alkmaar

Supporters van AZ die hopen dat hun club bij de loting wordt gekoppeld aan West Ham United of Villarreal, moeten geduld hebben. Die twee aansprekende clubs werden donderdag net als AZ groepswinnaar in de Conference League. Daardoor kunnen ze elkaar nog niet treffen in de achtste finale.

De loting voor de achtste finales van de Conference League is op 24 februari. Bij die loting zijn de acht groepswinnaars geplaatst. Dit zijn naast AZ ook West Ham United (Eng), Villarreal (Spa), OGC Nice (Fra), Djurgården (Zwe), İstanbul Başakşehir (Tur), Sivasspor (Tur) en Slovan Bratislava (Slo).

Zie ook: Reactie Vangelis Pavlidis na AZ-Dnipro-1: ’In je achterhoofd zit toch het gevoel van ’als er maar niet weer iets gebeurt met die enkel’’

(Tekst gaat verder na de foto)

Divin Mubama van West Ham United viert een doelpunt tegen de Roemeense club FCSB.© Foto EPA/Robert Ghement

In de weken voor die loting wordt er eerst nog een tussenronde gespeeld. Hierbij spelen de clubs die tweede eindigden in de Conference League tegen clubs die derde werden in de Europa League.

De winnaars van deze tussenronde stromen door naar de achtste finale, waarin ze dus een van bovengenoemde clubs treffen. De tegenstander van AZ in de achtste finale komt dus uit het rijtje clubs die uitkomen in deze tussenronde (16 en 23 februari):

De nummers twee van de groepen in de Conference League:

Anderlecht (Bel), Basel (Zwi), CFR Cluj (Roe), Dnipro-1 (Oek), Fiorentina (Ita), Gent (Bel), Lech Poznan (Pol), Partizan Belgrado (Ser).

De nummers drie van de groepen in de Europa League:

AEK Larnaca (Cyp), Bodø/Glimt (Noo), Braga (Por), Lazio Roma (Ita), Ludogorets (Bul), Qarabağ (Aze), Sheriff Tiraspol (Mol), Trabzonspor (Tur).

Het elftal van OGC Nice voor de wedstrijd tegen FC Köln. De Franse club werd groepswinnaar in de Conference League en is dus net als AZ in de achtste finale geplaatst.© Foto AFP/Uwe Kraft

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen