Slechts één ondernemer met foodtruck welkom op nieuwe stadsstrand Hoorn

Een impressie van een foodtruck op het nieuwe stadsstrand in Hoorn.© illustratie aangeleverd

Michiel Snik
Hoorn

Ondernemers die straks met een foodtruck op het Hoornse stadsstrand willen staan, kunnen zich nu inschrijven voor een aanbesteding. Inschrijven kan tot 6 december.

Halverwege het Hoornse stadsstrand naast de uitkijkheuvel en aan het fietspad ligt de standplaats voor een foodtruck. Het stadsstrand krijgt twee horecavoorzieningen. Behalve een foodtruck komt er ook een strandpaviljoen. Deze ligt ter hoogte van de Galgenbocht vlakbij de strekdam aan de zwemsteiger. De twee horecavoorzieningen worden apart aanbesteed. De aanbesteding voor het strandpaviljoen is begin oktober gestart.

In de zomer van 2023 gaat het eerste deel van het stadsstrand open. Dan staat de foodtruck op een tijdelijke standplaats in het eerste deel van het stadsstrand. Een jaar later gaat het hele stadsstrand open. Dan is ook de vaste standplaats voor de foodtruck bij de uitkijkheuvel klaar en staat de foodtruck op die plek.

Op het stadsstrand is overigens plek voor slechts één ondernemer die met de gemeente een standplaatsvergunning sluit voor het exploiteren van een foodtruck. Naar verwachting is in januari de aanbestedingsprocedure afgerond.

Meer informatie op www.tenderned.nl. De locaties van de horeca staan op de plattegrond van het stadsstrand: www.hoorn.nl/plattegrond-stadsstrand.

Lees ook: Hoornse stadsstrand zal worden voorzien van fitnesspark en speeltuinen

Lees ook: Eerst één permanent strandpaviljoen op Hoorns stadsstrand plus een kiosk of foodtruck in het hoogseizoen. In toekomst misschien meer horecaplekken

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen