Ajax laat Ihattaren naar Juventus vertrekken

ANP
Amsterdam

Ajax heeft besloten Mohamed Ihattaren niet van Juventus over te nemen. De landskampioen laat de 20-jarige spelmaker terugkeren naar de club uit Turijn.

Ajax huurt Ihattaren sinds begin van dit kalenderjaar van Juventus. Het voormalige talent van PSV kreeg in Amsterdam de kans om een definitief contract te verdienen. Dat is hem niet gelukt. Ajax heeft Juventus laten weten dat het de optie tot koop in het huurcontract niet licht. Ihattaren keert na 3 januari terug naar Juventus, waar zijn contract nog tot de zomer van 2025 doorloopt.

Ihattaren doorliep de jeugdopleiding van PSV, voordat hij in de zomer van 2021 de overstap maakte naar Juventus. De Italiaanse club verhuurde de linkspoot direct aan Sampdoria, waar hij al snel weer vertrok. Hij arriveerde dit kalenderjaar met een grote trainingsachterstand bij Ajax, met het voornemen om weer iets van zijn carrière te maken.

Ihattaren voetbalde vijf officiële wedstrijden voor Jong Ajax en scoorde daarin vier keer. Hij speelde één duel voor het eerste elftal van Ajax: Ihattaren mocht invallen een verloren bekerfinale tegen zijn oude club PSV.

De Utrechter begon veelbelovend aan de voorbereiding op het huidige seizoen, maar vanwege privéredenen kwam hij lange tijd niet meer op de club. Volgens De Telegraaf werd Ihattaren bedreigd door criminelen als gevolg van zijn relatie met een jonge vrouw. Ook zou hij innige banden onderhouden met andere criminelen. Ajax, de politie en de zaakwaarnemer van Ihattaren wilden nooit op die berichten reageren.

Ihattaren werkte de afgelopen weken weer individueel aan zijn conditie, maar Ajax ziet kennelijk weinig toekomst meer in het voormalige megatalent dat het voor zo'n 2 miljoen euro van Juventus kon overnemen.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen