Percussiegroep Drumdemand speelt op Christmas Fair op Beeckestijn

Drumdemand.© Particuliere foto

Van onze verslaggever
IJmond

Percussiegroep Drumdemand treedt op tijdens de Christmas Fair, 20 november op Beeckestijn in Velsen-Zuid.

Drumdemand is opgericht door en staat onder leiding van slagwerkdocent Fred Knijn die jarenlang directeur was van Muziekschool Heemskerk. De groep bestaat uit twaalf slagwerkers uit de IJmond en de regio Alkmaar, die gekleed gaan in ’gangsterkostuums’ uit de jaren 1920 - 1940.

Ritmes

De nadruk ligt niet op de techniek en vele soorten roffels maar op de uitstraling en strakke ritmes. Het repertoire bestaat uit swingende herkenbare ritmes uit alle delen van de wereld zoals Afrika en Brazilië en bekende drumbeats vanuit het drumstel, maar ook de traditionele drumbandsound is een onderdeel. De bezetting bestaat uit snaredrums, bassdrums, cymbals en percussie.

Drumdemand bestaat al sinds najaar 2019, maar kon door corona lange tijd niet optreden; de eerste keer was eind september tijdens het korenfestival in Uitgeest.

Fair

De Christmas Fair heeft plaats van donderdag 17 november tot en met zondag 20 november op buitenplaats Beeckestijn in Velsen. Drumdemand speelt op zondag 20 november op het centraal plateau om half twee en om half drie.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen