Griekspoor boekt in Parijs eindelijk weer een zege, maar is ronde later klaar

© ANP

Van onze verslaggever
PARIJS

Nieuw-Venneper Tallon Griekspoor heeft voor het eerst sinds de groepsfase van de Daviscup Finals, half september, weer eens een wedstrijd gewonnen. Maar een ronde later viel het doek voor de nummer twee van Nederland.

Griekspoor maakte wel aardig wat uren en meters in de kwalificaties voor het masterstoernooi van Parijs. Zaterdag bereikte hij ten koste van de Amerikaan Mackenzie McDonald, de mondiale nummer 65, de tweede ronde: 6-3, 3-6, 7-6 (4).

Een dag later kwam het in de beslissende partij om het hoofdschema te bereiken ook weer op een beslissende tiebreak in de derde set aan. Ditmaal verloor de 26-jarige tennisser die van de Italiaan Lorenzo Sonego: 3-6, 6-4, 7-6 (3).

Griekspoor is de nummer 71 van de wereld. Sonego staat momenteel op plek 48. De Nieuw-Venneper begon de partij goed en pakte na een break de eerste set met 6-3. In de tweede set liep Sonego uit naar een 4-0-voorsprong en hield voldoende marge voor de set.

In de beslissende set mocht Griekspoor na een break op 5-3 serveren voor de wedstrijd. Sonego kreeg echter twee breakpoints en wist er een te benutten. Hij trok de stand gelijk en sloeg in de tiebreak op zijn eerste matchpoint toe.

Griekspoor verloor de afgelopen weken zes keer op een rij in de openingsronde van een ATP-toernooi.

Lees ook: Griekspoor verliest voor de zesde keer op rij in eerste ronde

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen