Drankrijder die met hoge snelheid vlucht voor de politie in ’t Zand moet rijbewijs inleveren

© Foto ANP

Internetredactie
’t Zand

Een automobilist die in ’t Zand met te veel drank op achter het stuur zat, heeft zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij er met hoge snelheid vandoor ging nadat de politie een stopteken had gegeven. In Hippolytushoef raakte een kroegganger die met de auto naar huis ging zijn rijbewijs kwijt.

Dat meldt de politie zaterdagochtend.

De man in ’t Zand haalde tijdens zijn vlucht een snelheid van 160 kilometer per uur op een weg waar 60 kilometer per uur is toegestaan. Op de Bosweg kon de politie de auto achterhalen.

De bestuurder blies 245 ugl waar 220 ugl is toegestaan (voor beginnende bestuurders is dit overigens 88 ugl). Voor de hoge snelheid werd het rijbewijs ingevorderd en de man kreeg onder meer een bekeuring voor het negeren van een stopteken.

Kroegganger

De politie werd getipt dat in een kroeg in Hippolytushoef iemand zat te drinken die met de auto was gekomen. Rond sluitingstijd vertrok de man met de auto. Agenten die stonden te posten zagen de man voorbij rijden. Hierop werd het voertuig aan de kant van de weg gezet. De drankrijder blies 795 ugl waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Noord-Holland

De politie meldt dat tussen vrijdag 19 uur en zaterdag 7 uur in totaal 23 drankrijders van de weg zijn gehaald in Noord-Holland. En in totaal 12 bestuurder werden betrapt op het gebruik van drugs. Zo werd in IJmuiden een automobiliste van de weg geplukt die met te veel drank op achter het stuur zat terwijl er twee minderjarige kinderen op de achterbank zaten.

Lees ook: Automobiliste met te veel drank op betrapt in IJmuiden, minderjarige kinderen op de achterbank

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.