Hoornse stadsstrand zal worden voorzien van fitnesspark en speeltuinen

Impressie van het beachvolleybalveld.© Foto aangeleverd

Ricky Mohabbat
Hoorn

Favoriete sport- en spelwensen van inwoners krijgen een plek op het Hoornse stadsstrand.

In 2020 konden mensen via het platform ’Voor een mooie stad’ ideeën delen voor de invulling van de sport- en spelvoorzieningen op het strand. Meer dan drieduizend mensen stuurden een idee in.

Vier inzendingen kregen veel stemmen, namelijk een voetbalveld, een beachvolleybalveld, fitnesstoestellen, en een speelplek voor kinderen. Dit worden openbare plekken waar iedereen gratis gebruik van kan maken.

In het fitnesspark komen er onder meer pull-up bars, een parcours en en toestel voor buikspieren. Dit park ligt in het eerste deel van het stadsstrand en is zomer 2023 klaar voor gebruik. Verspreid over het strand komen ook vier kleinere speelplekken en een groot speelschip van minimaal negen meter lang.

Zomer 2024

Voor de echte sportievelingen komt er ook een beachvolleybal met speciaal zand. Het voetbalveld heeft natuurgras. Naar verwachting kan in de zomer van 2024 het gehele strand worden geopend.

Lees ook: Eerst één permanent strandpaviljoen op Hoorns stadsstrand plus een kiosk of foodtruck in het hoogseizoen. In toekomst misschien meer horecaplekken

Lees ook: Strekdammen voor kust van Hoorn krijgen ’smoel’, stadsstrand wordt ingericht vanaf oktober: ’Leuke bijkomstigheid van de dijkversterking’

Lees ook: Drie toegangsbruggen naar stadsstrand Hoorn worden ’hommage aan monumentale Westfriese Omringdijk’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen