DSS/Kinheim stelt oud-speler Etienne Meijer aan als nieuwe hoofdcoach

Theo Plasschaert
Haarlem

DSS en Kinheim hebben voor hun combinatieteam dat uitkomt in de hoofdklasse Etienne Meijer als nieuwe hoofdcoach aangetrokken. Meijer is de opvolger van Michael Crouwel die met honkbalpensioen is gegaan.

De 47-jarige Vijfhuizenaar is een bekende voor beide clubs, die nu het vierde jaar ingaan van hun samenwerking. Meijer speelde in de jaren tachtig in de jeugd bij Kinheim en daarna drie jaar als buitenvelder in het team dat in de hoofdklasse uitkwam. Daarna volgde een periode van zes jaar bij hoofdklasser RCH.

Als coach was hij eerst actief bij de jeugdteam van zijn zoon bij DSS. Een aantal spelers van DSS, die nu in het hoofdklasse team spelen, zijn destijds ook nog door hem gecoacht. Na zijn honkbalcarrière is hij gaan softballen en was hij betrokken als speler/coach bij het Nederlandse slowpitch team.

Jörgen Balk van de technische commissie licht toe waarom er nu pas een coach benoemd kon worden. ,,We hebben vele gesprekken gevoerd die door allerlei redenen helaas tot niets hebben geleid. Bovendien waren er dit jaar in de hoofdklasse veel vacatures. Etienne kwam door omstandigheden pas laat bij ons in beeld. Wij hebben er veel vertrouwen in dat hij door zijn ervaring als speler, coach en manager als debuterend hoofdcoach in de hoofdklasse de geschikte man is om onze groep te leiden. We zijn nog bezig met de benoeming van assistent coaches en we hebben ook nog twee weken om onze selectie op een aantal punten zo mogelijk te versterken.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen