Weer een verkeersongeval op ’t Hoefje bij Nieuwe Niedorp. ’Afzetten voorsorteerstrook werkt niet’

De kruising Hoefje - Boomgaardweg in Nieuwe Niedorp is mogelijk óver-overzichtelijk’.© Archieffoto

Mike Deutekom
Nieuwe Niedorp

En weer is het raak op de kruising ’t Hoefje met de Boomgaardweg bij Nieuwe Niedorp. Een automobilist zag dinsdagmorgen een andere automobilist over het hoofd en opnieuw botsten er auto’s op elkaar. Dit keer geen gewonden maar wel weer auto’s total loss.

Vorige week nog was de voorsorteerstrook op de kruising afgezet met als doel met deze tijdelijke maatregel de kruising veiliger te maken. Hoewel het punt goed overzichtelijk is, gebeurt het toch zeer regelmatig dat weggebruikers elkaar simpelweg niet zien.

Wijkagent Bas Dirkmaat had gehoopt dat de tijdelijke maatregel zou helpen. ,,Tot mijn teleurstelling vanmorgen weer een aanrijding op het Hoefje met de Boomgaardweg. De laatste was op 13 september. Volgende week weer met alle partijen bij elkaar voor de ontwikkeling naar een oplossing’’, meldde hij gisteren op Twitter.

Die partijen zijn onder meer de wegbeheerders. Dat zijn de Provincie Noord-Holland voor wat betreft de N242 en de gemeente Hollands Kroon voor de Boomgaardweg. Eerder liet een woordvoerder van de provincie al weten bekend te zijn met de incidenten op het Hoefje. „Het heeft onze aandacht en binnenkort zullen wij met verschillende verkeersveiligheidsdeskundigen van politie, gemeente en provincie op dit kruispunt inzoomen en bespreken wat er kan en mag.”

In de Facebookgroep Niedorp wordt de roep om op die plek een rotonde aan te leggen groter. ,,Dat helpt misschien wel’’, klinkt het.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.