Na matig optreden in het enkelspel in Antwerpen zijn Griekspoor en Van de Zandschulp in dubbelspel wél succesvol

Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp.© Foto AP

Van onze verslaggever
Antwerpen

Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor vlogen er beiden teleurstellend in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Antwerpen uit. De twee beste tennissers van Nederland waren samen in het dubbelspel wél succesvol.

De twee veroverden voor het eerst een dubbelspeltitel op de ATP Tour. Dat er sowieso een Nederlander met de overwinning vandoor zou gaan stond al vast, want tegenstanders in de finale waren Matwé Middelkoop met de Indiër Rohan Bopanna. Griekspoor en Van de Zandschulp wonnen de partij uiteindelijk via een beslissende supertiebreak: 3-6, 6-3 en 10-5.

Een leuke opsteker, maar feit is dat de twee tennissers het enkelspel veel belangrijker vinden en daar langzaam wegzakken op de wereldranglijst. Botic van de Zandschulp (27) stond eind augustus 22e van de wereld maar isd nu de nummer 35. Tallon Griekspoor (26) zakte na Antwerpen drie plekken naar nummer 71, waar hij in augustus nog op de 44e plaats stond. De Nieuw-Venneper zette een jaar geleden rond deze tijd een ongekende reeks overwinningen neer op het een na hoogste niveau (challengers), maar op het hoogste niveau is hij nu juist bezig aan een slechte reeks en verliest hij al weken op rij bij toernooien in de eerste ronde.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen