Door personeelstekort past Connexxion dienstregeling in regio Haarlem aan. Vanaf maandag minder bussen op lijn 2, 3 en 8

© Archieffoto GPD/Ron Pichel

Van onze verslaggever
Haarlem/Velsen

Door personeelstekort rijden er vanaf maandag 24 oktober minder bussen op de lijnen 2, 3 en 8.

Op lijn 2, de verbinding tussen het Delftplein in Haarlem-Noord en Haarlem Spaarnwoude, vallen doordeweeks twee bussen per uur uit. In plaats van ieder kwartier, vertrekt de bus ieder halfuur. Hetzelfde geldt voor lijn 3, die op en neer gaat tussen IJmuiden en Schalkwijk in Haarlem. Ook op ’scholierenlijn 8’ vervalt één rit, namelijk die om 8.10 uur.

Connexxion wil tijdens de spits meer reizigers vervoeren. Daarom rijdt tijdens de ochtendspits binnen lijn 3 wél elk kwartier een bus van het Delftplein naar Haarlem station. In de middagspits keert de reis om zodat mensen van het station richting huis kunnen.

Door personeelstekort vallen regelmatig onverwacht ritten uit. Om de reizigers zoveel mogelijk zekerheid te geven, haalt het vervoersbedrijf een aantal ritten uit de dienstregeling. Zo wil Connexxion betrouwbaarder rijden. De wijzigingen zijn bepaald op basis van reizigersdata en efficiëntie van de ritten. In de online reisplanners en -apps zijn de aanpassingen opgenomen.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen