Tractor tijdens kooloogst ’s nachts van land gestolen. ’Hij is op een dieplader gezet. Ik vrees dat-ie al over de grens is’

De gestolen tractor.© Foto aangeleverd

Connie Vertegaal
Avenhorn/Heerhugowaard

Groenteteler Ursem Zuurbier uit Heerhugowaard is zwaar gedupeerd. Een groene Fendt-tractor die bij Avenhorn op het land stond is gestolen.

De tractor is zo’n 100.000 euro waard, zegt Dolf Ursem van Ursem Zuurbier. De agrariër vermoedt dat het landbouwvoertuig op een dieplader is gezet en meegenomen. „Want we zagen helemaal geen prutsporen op de weg. Ik vrees dat-ie al de grens over is.”

Ursem Zuurbier is op het stuk land langs de Vredemakersweg bij Avenhorn bezig met de oogst van witte kool. In de nacht van woensdag op donderdag ging het mis.

„We zijn een paar dagen bezig voor alles van het land is. We kwamen daar vanochtend en misten één tractor.” Het had nog erger kunnen aflopen, er stonden in totaal negen tractoren op het land geparkeerd. „Je kunt die niet verplaatsen als je met oogsten bezig bent, dat is niet te doen. Ze staan wel op slot, maar sleutels passen op elk exemplaar.”

Tips

Ursem Zuurbier heeft een foto van de vermiste tractor op Facebook gezet in de hoop dat er tips binnenkomen. Het bedrijf raakte eerder twee tractoren kwijt die dankzij tips weer werden gevonden. Dolf Ursem: „Een keer was het kwajongenswerk. Die tractor vonden we terug in Akersloot. De andere keer was het wel diefstal, hij was overgespoten, maar die dook ook weer op, in Alkmaar. Dat was allebei best wat jaren terug. Het is lange tijd goed gegaan.”

Het gaat om een Fendt 313 met kenteken TBL-99-N.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.