Politie twijfelt niet: lichamen in gevonden Kia Picanto zijn van vermiste Hebe (10) en Sanne (26)

© ANP / ANP

Onze redactie
DEN BOSCH

In de Kia Picanto die woensdagavond in het water is gevonden bij knooppunt Empel zijn twee overleden personen aangetroffen. De politie zegt er niet aan te twijfelen dat het de vermiste Hebe (10) en Sanne (26) zijn. De identiteit van de twee is nog niet officieel vastgesteld.

Een woordvoerder van de politie zegt dat een agent woensdagavond bandensporen zag bij het knooppunt. Daarop is een politiehelikopter ingeschakeld die de auto vond. De auto ligt aan de linkerkant van de weg in het water in een flauwe bocht van knooppunt Empel.

Er zijn schermen geplaatst rond de vindplaats. Deze plek ligt op de route van Raamsdonksveer naar Vught. Wegens het onderzoek is de A59 vanuit Waalwijk richting Den Bosch afgesloten bij knooppunt Empel. Het onderzoek is inmiddels afgerond en de lichamen zijn geborgen. Ook de auto is geborgen en zal op een andere locatie verder onderzocht worden. „Wij wensen alle betrokkenen veel sterkte”, aldus de politie op Twitter.

Waspik

Sanne en Hebe zouden voor het laatst gezien zijn op de A59 bij Waspik, in een zwarte Kia Picanto. De twee zijn maandag aan het eind van de middag vertrokken vanaf ’t Overstapje. Dit is een orthopedagogisch dagcentrum aan de Sint Theresiastraat in Raamsdonksveer. Ze waren op weg naar het huis van Hebe in Vught. Daar kwamen de twee nooit aan. Hebe is meervoudig gehandicapt en heeft zorg nodig. Sanne is haar begeleidster. De politie stuurde maandag een Amber Alert uit.

(Tekst gaat door onder de foto)

’Hoe kan het dat zo’n auto met twee meiden verdwijnt?’

De hele dag zijn er zoekacties geweest tussen Raamsdonksveer en Vught. Zo zocht het Veteranen Search Team onder meer in Waspik en Drunen. Vanmiddag werd er een rijstrook van de A59 bij Waspik afgezet vanwege de zoektocht. Ook werd er een politiehelikopter ingezet. „Wat we ons allemaal afvragen, is hoe het kan dat zo’n auto met twee meiden verdwijnt”, aldus een politiewoordvoerder deze middag.

„In totaal hebben iets meer dan tweehonderd mensen gezocht”, aldus de woordvoerder van het Coördinatie Platform Vermissing . „Het is goed verlopen, maar helaas hebben we nog niets gevonden.” In de avond werden de zoekacties afgeschaald, omdat het te donker werd.

De moeder van Hebe deelde maandag een bericht over de vermissing op Facebook: „Een bericht dat ik nooit gedacht had te moeten schrijven. Sanne en Hebe zijn vermist. Ze zijn nooit aangekomen toen Sanne Hebe thuis ging brengen van ’t Overstapje in Raamsdonkveer naar Vught. Wij zijn in shock”, aldus de vrouw.

Dagcentrum ’t OverstapjeMedewerkers en cliënten bij orthopedagogisch dagcentrum ’t Overstapje zijn verdrietig en verward door de vermissing van Hebe en Sanne. Dat laat een woordvoerder weten van overkoepelende zorgstichting Prisma, waar ’t Overstapje onderdeel van uitmaakt.

Hebe maakte onderdeel uit van een groep van zeven cliënten. „Dit doet veel met de groep”, aldus de woordvoerder. „Er is veel emotie, net zoals in de rest van Nederland. We doen wat we kunnen doen om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen.”

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen