Klein nieuwbouwproject van elf woningen in Westzaan: ’Wonen zoals op een traditioneel boerenerf’

Mooy Wonen in vogelvlucht. Midden rechts het herenhuis aan het Zuideinde en daarachter de drie woonblokken.© Illustratie d-Art

Ronald Massaut
Westzaan

Thijssen Makelaardij in Zaandam noemt het nieuwe kleinschalige bouwproject Mooy Wonen aan het Zuideinde in Westzaan ’wonen zoals op een boerenerf’. Een ’boerderij’ en tien woningen in drie woonblokken gaan eind dit jaar in de verkoop.

Mooy Westzaan wordt ontwikkeld aan het Zuideinde ter hoogte van nummer 94; naast Le Depot, verlichting en brocante. Het concept van het boerenerf wordt gerealiseerd door middel van een voorhuis, het herenhuis met een kapberg aan het Zuideinde, met daarachter tien woningen, verdeeld over drie blokjes. Deze moeten de opstelling van boerenschuren verbeelden. De woningen beslaan 110 tot 140 vierkante meter, genoemd ’met genoeg ruimte voor een groot gezin’. De woning is voor aanvang van de bouw aan te passen aan individuele woonwensen. De woonblokken grenzen aan het polderwater van het Westzijderveld met de weidse blik richting Westerwatering en Zaandam-Centrum.

Verkopend makelaar Thijssen positioneert Westzaan als ’pittoresk, landelijk lintdorp met vrij uitzicht op het prachtige achterland’. En toch van alle gemakken voorzien. Ook de ligging dichtbij Zaandam en Amsterdam wordt aangemerkt. Tien minuten naar het Zaancentrum, twintig minuten naar hartje Amsterdam, 25 minuten naar Haarlem en Alkmaar. Binnen dit gebied wordt vooral belangstelling verwacht. Parkeren doen bewoners op eigen terrein of op de gezamenlijke parkeerplaats op het woonerf.

De drie nieuw te bouwen woonblokken achter het herenhuis aan het Zuideinde.© Illustratie d-Art

Mooy Wonen betreft een vrijstaand herenhuis, twee-onder-een-kap en hoekwoningen (140 m2) en tussenwoningen (110 m2). Het herenhuis en de twee-onder-een-kap gaan richting de negen ton vrij op naam. De woningen zijn ontworpen door verschillende architecten.

De verkoop staat gepland voor het einde van dit jaar. Naar verwachting kan de bouw beginnen rond of na de zomer volgend jaar. Oplevering staat vooralsnog gepland voor de tweede helft van 2024.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.