Nachtelijke verkeershinder bij Kooybrug en Balgzandbrug. Extra reistijd kan oplopen tot een half uur

De Balgzandbrug is in de nacht van donderdag op vrijdag afgesloten.© Archieffoto

Van onze verslaggever
Anna Paulowna

Rijkswaterstaat voert in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 oktober onderhoud uit aan de Kooybrug. In de nacht van 20 op 21 oktober is de Balgzandbrug aan de N99 aan de beurt.

Zowel de Kooybrug als de Balgzandbrug is daarom één nacht in beide richtingen afgesloten. Automobilisten en andere weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot een half uur. Het verkeer wordt ter plaatse via borden omgeleid. De scheepvaart ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Rijkswaterstaat laat het brugmeubilair (cameramasten, lichten en slagboomkasten) schoonmaken. Ook worden de draaiende delen van de brug gesmeerd, bermen gemaaid en inspecties aan het brugmeubilair en brugklep uitgevoerd.

De Stolpen

De Kooybrug is in beide richtingen afgesloten van woensdag 19 oktober 23.00 uur tot donderdag 20 oktober 05.00 uur. Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) wordt omgeleid via de N249 en N248 naar De Stolpen en de N9 richting Den Helder. Het verkeer vanaf de N250 (Den Helder) wordt omgeleid via de N9 naar De Stolpen en de N248 en N249 richting Den Oever.

De Balgzandbrug is in beide richtingen afgesloten van donderdag 20 oktober 23.59 uur tot vrijdag 21 oktober 05.00 uur. Verkeer vanaf de N99 (Den Helder) wordt omgeleid via de N249, N248 en de A7 richting Den Oever. Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) wordt omgeleid via de N99, A7 en de N248 richting Den Helder.

De parallelbaan blijft gedurende de afsluitingen toegankelijk voor fietsers, bromfietsers en tractoren.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.