OM eist celstraffen tot tien jaar voor geweld in Mallorcazaak

Lelystad

Tegen de verdachten in de Mallorcazaak zijn maandag celstraffen tot tien jaar geëist voor het fatale uitgaansgeweld dat Carlo Heuvelman het leven kostte.

Hoofdverdachten Sanil B (20) hoorde de hoogste strafeis tegen zich eisen voor het excessieve uitgaansgeweld op het Spaanse eiland.

Tegen Mees T. (19) en Hein B. (19) zijn celstraffen van acht jaar geëist.

Daan van S. moet wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft tot 18 maanden worden veroordeeld, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

De eis tegen Kaan B. is 180 dagen cel, waarvan 93 voorwaardelijk plus een werkstraf van 120 uur.

Lukas O. moet van het OM evenveel dagen zitten, maar daarvan zijn 162 dagen voorwaardelijk geëist. Hij zou ook een taakstraf moeten krijgen.

Twee andere verdachten hoorden taakstraffen eisen: voor Lars van den H. 150 uur, Stan F. 180 uur,

Voor Martijn T. (20) werd vrijspraak gevraagd.

Lees ook: Getuige op dag 8 in de Mallorcazaak: ’Ze hebben hem allemaal geslagen’| liveblog

Lees ook: OM ziet genoeg bewijs in zaak Mallorca. ’Een ware geweldsexplosie’ door Hilversumse verdachten

De 27-jarige Heuvelman uit Waddinxveen werd vorig jaar in de nacht van 13 op 14 juli in elkaar geslagen en verloor het bewustzijn. Hij overleed vier dagen later in het ziekenhuis als gevolg van hersenletsel.

Sanil B. speelde bij alle gewelddadige handelingen een rol en verdient daarom meer straf, aldus het OM. „Hij is een van de grootste agressors”, aldus het Openbaar Ministerie. „Hij heeft een initiërende rol gehad. Sanil trapte fors, net zo lang tot die persoon niet meer bewoog. Dat maakt dat strafeis tegen hem het hoogste is.”

Sanil reageerde kort. „Ik ben enorm geschrokken van deze eis. Omdat het is gebaseerd op iets dat ik niet heb gedaan.” Ook Hein B. zei in een reactie dat hij „geschrokken” is.

Volgens de officier van justitie bevond Carlo Heuvelman zich „op de verkeerde plaats op het verkeerde moment” toen hij zijn agressors tegen het lijf liep. Ze zei dat „het leven in luttele seconden uit het lijf van Carlo is getrapt.”

In de ogen van justitie had een vriend van Carlo hetzelfde kunnen overkomen, evenals een slachtoffer dat eerder die avond bij café De Zaak tegen de grond werd geslagen. Over het trappen op hun hoofden zei ze: „Het maakte de verdachten niets uit. Uitschakelen was de enige drijfveer voor hun ongebreidelde agressie.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen