9000 euro voor Bijbelse panelen Het Groene Kerkje. Culturele organisaties in West-Friesland ontvangen subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds schenkt culturele organisaties in West-Friesland subsidie.© Archieffoto ANP/Robin van Lonkhuijsen

Ricky Mohabbat

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland investeert bijna 300.000 euro in 82 culturele projecten.

Onder meer Musical Popkoor Broadway en Theatergroep MAZZA! uit Hoorn krijgen een deel van de subsidie in het derde kwartaal van 2022 toegezegd. Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project.

Restauratie

In Medemblik ontvangt de tentoonstelling Fabelachtig! van Stichting Kasteel Radboud 4500 euro. Voor de restauratie van schilderingen van de Bijbelse panelen krijgt Stichting Het Groene Kerkje ongeveer 9000 euro. Ook in Drechterland vallen enkele organisaties in de prijzen. Zo krijgt Zangvereniging De Drieban voor 1500 euro voor het jubileumconcert van hun 50-jarig bestaan. De Historische vereniging Suyder Cogge krijgt voor de publicatie Dregterlant, het verhaal achter de Kaart 2500 euro.

Aanvragen

Het Cultuurfonds roept verenigingen en stichtingen in Noord-Holland op om een aanvraag in te dienen. Kijk op www.cultuurfonds.nl/noordholland voor meer informatie.

Lees ook: Geld cultuurfonds voor foto-archief, musical of concerten

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen