Hockeyers Naarden trekken uiteindelijk tóch nog aan het langste eind in Gooische derby met veerkrachtig Hilversum

Hilversum knokte voor wat het waard was in de derby met Naarden.© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Maxime Wegman
Hilversum

In een enerverende Gooise derby tussen Hilversum en Naarden trok laatstgenoemde uiteindelijk toch aan het langste eind: 3-5.

Hoewel Naarden via Youp Nederkoorn al in de eerste minuut op een 0-1 voorsprong kwam, ging de wedstrijd tussen de overgangsklassers lange tijd gelijk op. ,,Het was een lekkere start, toch jammer dat we dan een beetje inzakken’’, sprak de Naardense aanvoerder Niels de Jong na afloop. ,,We stonden slecht te verdedigen en zo kon Hilversum er makkelijk doorheen lopen.”

In de dertiende minuut maakte de thuisploeg daar dankbaar gebruik van en bracht Taco Hoogendijk zijn ploeg op gelijke hoogte. Voor Hilversum-coach Rutger Klein was dit de verdienste van zijn ploeg: ,,Er was meer structuur op het veld en meer rust. Daardoor kregen we ook meer kansen om te scoren.’’

Kansen voor Hilversum waren er zeker, vooral uitblinker Jonathan van Doornewaard lukte het om meerdere Naarden-spelers te passeren voordat het in de afronding misging. Bij de bezoekers liep de afronding beter, vlak voor rust kon Niels de Jong een strafcorner binnen de palen schieten: 1-2.

Hoewel Naarden dus met een voorsprong de tweede helft in ging, kreeg het maar geen volledige grip. ,,Het was een heel wisselvallige wedstrijd, het lukte Hilversum telkens om terug te komen’’, zag ook De Jong.

In het derde kwart hing de gelijkmaker in de lucht en kreeg Hilversum meerdere grote kansen. Nadat het momentum voor de gastheer voorbij leek en Naarden ook een ’dotje’ kreeg, viel de gelijkmaker vlak voor het einde van het kwart alsnog. Bram Endlich maakte hem voor zijn ploeg. Klein: ,,Ze knokten heel hard en kwamen knap terug tot 2-2.’’

In het laatste kwart speelde de energie die Hilversum gestoken had in het najagen van de gelijkmaker de ploeg parten. Naarden liep in korte tijd uit naar een 2-5 voorsprong. Ernst Jan van Grootel zette zijn ploeg op 2-3 en vlak daarna maakte ploeggenoot Luca van der Linden uit een strafcorner de 2-4. Tien minuten later werd de wedstrijd definitief beslist toen de Naardense aanvoerder De Jong vanuit een strafcorner zijn tweede doelpunt maakte: ,,Zij vielen compleet uit hun structuur, terwijl wij in onze konden blijven.”

Een minuut nadat de 2-5 was gevallen, maakte Dorus Sporken nog wel een eretreffer voor Hilversum. ,,Ik vond het heel knap dat ze alsnog die 3-5 maken, want ik zag hun kopjes al hangen” aldus Klein.

Hockey overgangsklasse mannen

Hilversum-Naarden 3-5

1. Nederkoorn 0-1, 13. Hoogendijk 1-1, 31. De Jong 1-2 (sc.), 36. Endlich 2-2, 57. Van Grootel 2-3, 61. Van der Linden 2-4 (sc.), 68. De Jong 2-5 (sc.), 69. Sporken 3-5.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen