Klaprozen als laatste eer op graven van gesneuvelde vliegers

© Foto Aangeleverd

Lydia Jasper
Hippolytushoef

Leden van Veteranen Contactgroep Wieringen plaatsen voor de zesde keer zogenoemde poppies - klaprozen op een klein houten kruisje - op graven van vijftien geallieerde vliegers die op of nabij Wieringen zijn gesneuveld.

Het gaat om één graf op Westerland en veertien op begraafplaats Zandburen op Noordburgenweg 15 in Hippolytushoef. Het plaatsen op Zandburen is om half drie ’s middags en aansluitend is er van drie tot zes uur een nazet bij het veteranencafé Arlette aan de Nieuwstraat 26. Om vier uur is er een kort filmpje, gevolgd door een presentatie over vijf jaar poppies op Wieringen.

Jarenlang is de traditie van het poppies plaatsen in stand gehouden door Rie van de Hulst-Bakker uit Den Oever die vanwege haar gevorderde leeftijd hiertoe niet meer in staat is.

Herdacht

Op 11 november 1918 kwam een eind aan de Eerste Wereldoorlog (Armistice Day) en vanaf deze dag worden in Engeland, de Verenigde Staten, België, Canada en Frankrijk jaarlijks op 11 november de gesneuvelde militairen uit deze oorlog en alle oorlogen en conflicten daarna herdacht. In de Verenigde Staten is 11 november tevens Veterans Day waarop iedereen die in de strijdkrachten heeft gediend eer wordt betoond.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.