Sunday Market iedere maand bij restaurant Oase in Schellinkhout

Gabor Postma (links) en Chris Minnema starten zondag met Sunday Market.© Archieffoto Marcel Rob

Leo Blank
Schellinkhout

Hopelijk groeit het uit tot een mooie traditie. Op het buitenterrein van restaurant Oase in Schellinkhout vindt zondag de allereerste Sunday Market plaats. ,,In de herfst en winter willen we dit zes keer doen, steeds de derde zondag van de maand”, aldus mede-eigenaar Gabor Postma.

Met vriend en zakelijk partner Chris Minnema opende oud-Hoornaar Postma in april de vernieuwde horecagelegenheid aan de Dorpsweg, die tientallen jaren regionale faam verwierf als midgetgolfbaan Zomerzotheid. Het ambitieuze tweetal blikt terug op een fraai zomerseizoen met veel aanloop van gasten die kwamen lunchen, dineren of gewoon voor een kopje koffie.

In tegenstelling tot hun voorganger kiezen Postma en Minnema ervoor om het hele jaar rond open te zijn. Met het oog daarop is het buitenterras met veranda volledig vernieuwd. Vuurkorven en houtkachels zorgen voor warmte als het kwik daalt. ,,In de winter willen we spelletjes en andere activiteiten organiseren’’, zegt Minnema. ,,Volgend jaar hopen we een curlingbaan aan te leggen.”

Bierbrouwerij

Voordat het zover is, staat komende maanden de Sunday Market op het programma. Het idee is dat ondernemers uit de regio met hun producten op de markt staan. Deelnemers zijn bierbrouwerij De Werf en conceptstore Meiden van de Wit uit Enkhuizen, 21Boutique (kinderkleding, sieraden, cadeauartikelen) en Minto lifestyle (woondecoratie) uit Hoorn, Van Zuks uit Bovenkarspel/Opmeer (kaarten en stickers van hergebruikt materiaal), Cantos (olijfolie, vinegar) uit Noord-Scharwoude, Linen Bird Label (boxkleden) uit Zwaag, Boomstamkaartje (gegraveerde kaaren) en Heerlijkvandeboer (boerderijwinkel) uit Schellinkhout en Karakter Wijnen uit Amsterdam

,,We serveren zelf glühwein, chocolademelk en hapjes. Ook is er levende muziek van singer-songwriter Mauricio Leijser uit Hoorn. Bezoekers kunnen wijnen proeven, kinderen kunnen vanaf één uur tegen betaling op een pony rijden”, aldus Gabor Postma.

Sunday Market, Oase in Schellinkhout, 16 oktober 12-17 uur. Bezoekers wordt verzocht zoveel mogelijk per fiets te komen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen