Dierenpark Amersfoort opent vernieuwd Dinobos met speciale DinoAdventures

© foto pr/jessie kamp

van onze verslaggever
Amersfoort

Dierenpark Amersfoort opent dit weekeinde de poorten van het geheel vernieuwde Dinobos. De vernieuwde attractie is spannender dan zijn voorganger, belooft projectleider Hylke Steggerda. ,,Vanaf dit weekend beleven bezoekers van Dierenpark Amersfoort een nieuwe dinowereld, met meer avontuur dan ooit.”

Het oude Dinobos was exact wat de naam al deed vermoeden: een bos met replica’s van dinosauriërs erin. Het nieuwe Dinobos gaat meer voor de totaalbeleving. Bezoekers gaan via een tijdmachine miljoenen jaren terug in de tijd en maken een tocht door het Trias, Krijt en Jura. Getoond worden hoe de dino’s leefden. ,,Door tientallen levensechte dinoreplica’s’, landscaping, avontuurlijke routes en moderne technieken komt de dinowereld weer echt tot leven”, aldus projectleider Steggerda.

De komende twee herfstvakantieweken wordt het nieuwe Dinobos meteen ’opgeleukt’ met de tijdelijke DinoAdventures. Bezoekers kunnen dan onder leiding van Dinorangers via allerlei avontuurlijke routes op onderzoek uit bij de dino’s. De DinoAdventures zijn bedoeld voor gezinnen met jonge kinderen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen