Irene Schouten durfde dé kermishit alleen van een afstandje mee te zingen

Irene Schouten.© Foto Marcel Rob

Jeroen Haarsma

Muziek speelt voor veel sporters een belangrijke rol. Welke nummers gebruiken zij om zichzelf op te zwepen of juist rustig te worden voor een grote wedstrijd? Vandaag: Irene Schouten.

Drievoudig olympisch schaatskampioen Irene Schouten (30) laat haar Spotify-lijst zien en vertelt over twee bijzondere nummers.

Carrie Underwood, Ludacris - The Champion

„Luister maar eens naar de tekst, dan weet je waarom ik dit nummer graag luister”, zegt Irene Schouten. De lyrics spreken inderdaad voor zich. ’I am the champion, you’re gonna know my name, you can’t hurt me now, I can’t feel the pain’, zingt Underwood, voordat ze concludeert: ’I was born to win.’ „Dit is een liedje waarvan ik energie krijg. Ik luister geen muziek op het middenterrein, maar tijdens het infietsen en rekken wel. Als ik nog even flink gas geef op de fiets, zet ik dit nummer op.”

Mart Hoogkamer - Ik ga zwemmen

Niet per se hét favoriete nummer van Schouten, maar wel hét nummer tijdens het ’kermisseizoen’ van vorig jaar. Dus ze kent de kermishit, maar heeft ’m niet hard meegezongen in de kermistent. „In Wervershoof trad Mart Hoogkamer op, maar ik stond buiten. Ik durfde het écht niet aan om ’te kermis’ te gaan. In een olympisch seizoen kun je geen risico nemen en zeker niet met corona. Ik deed er alles aan om een besmetting te voorkomen. Ik was terughoudend met het bezoeken van familie en ja, ik bleef buiten tijdens optredens.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen