FC Uitgeest met geluk op voorsprong, maar verliest toch in blessuretijd

Zuid-Scharwoude

FC Uitgeest had het eerste resultaat kunnen boeken, maar zag LSVV diep in de blessuretijd via een penalty de 3-2 binnen schieten. Trainer Hilmar de Groot zag veel positieve dingen om mee te nemen naar aankomende weken.

Tegen de kansenverhouding in kwam Uitgeest vlak voor tijd op gelukkige wijze op voorsprong dankzij een eigen goal van Brian-Paul Tesselaar. De Groot moest bekennen dat deze voorsprong niet verdiend was. „Het geluk zat vrijwel de hele wedstrijd aan onze zijde, behalve in de blessuretijd. Geen idee waarom er zoveel tijd bij moest komen.”

In de laatste minuut van de extra tijd glipte aanvaller Martijn Grooff na een inschattingsfout van Uitgeest tussen twee verdedigers door om alleen op keeper Hielke van der Laan af te stormen. De poging om Van der Laan te passeren mondde uit in een penalty door een overtreding van de laatstgenoemde. De keeper moest het bekopen met een rode kaart.

LSVV staat bekend als een stugge ploeg. Ook vandaag bleek dat weer het geval. De Groot was ondanks resultaat positief gestemd. „Vooraf hadden we de hoop om met resultaat naar huis te gaan. Zo’n late treffer is heel zuur. Voor in de koppies was een gelijkspel heel lekker geweest. We moeten blijven leren en de positieve dingen uit de wedstrijd halen. Die waren er genoeg.”

LSVV-Uitgeest 3-2. 5. Harte 1-0, 40. Hamaker 1-1, 45. Tesselaar (e.d.) 1-2, 65. Boy Kansen 2-2, 90+7. Cretier 3-2.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen