Uitermate effectief Hoogeveen frustreert Purmersteijn

Thomas Schaap: Fraaie vrije trap.© Archieffoto

Henny Beijer
Hoogeveen

Purmersteijn keerde met lege handen terug uit het Drentse Hoogeveen. De thuisclub ging uitermate efficiënt om met het handjevol kansen dat het kreeg. Met een driepunter als beloning.

Pakweg een stuk of vijf serieuze kansen bij elkaar voetballen er daarvan vier benutten. Purmersteijn-trainer Mohammed el Bouziani zag het zondagmiddag voor zijn ogen gebeuren. En, extra frustrerend, steeds weer namen de gastheren er ook de leiding mee, waardoor Purmersteijn achter de feiten moest aanlopen.

De wedstrijd was nog geen twee minuten op gang, of Purmersteijn-keeper Nick van Santen moest al vissen. „Dat doelpunt gaven we wel heel gemakkelijk weg”, vond El Bouziani. „We stonden nog niet goed en daar profiteerden zij optimaal van.” Zijn ploeg rechtte direct de rug en stelde binnen zeven minuten orde op zaken. Rechtsback Timo Polman tekende voor de gelijkmaker.

„We gingen direct op zoek naar de voorsprong, die qua veldoverwicht ook verdiend zou zijn geweest. Alleen wisten zij, echt totaal uit het niets, toch steeds het net te vinden.” En hoewel de trainer het ’een goede goal’ vond, was de tegenslag er niet minder stevig door. Waar nog bij kwam, dat de voetballend mindere opponent zich kon laten terugzakken en het spel geheel aan Purmersteijn liet.

Na rust wilde El Bouziani iets forceren. Hij wisselde aanvallend, maar zag de tegenstander in de 55e minuut eenmalig uitbreken en - na een defensieve fout - opnieuw succesvol zijn. Het was Thomas Schaap die met een fraaie vrije trap ineens de hoop op een resultaat nog even deed herleven. Die werd echter definitief de grond ingeboord toen Hoogeveen in de 86e minuut, gebruikmakend van de ruimte die het aanvallende Purmersteijn achterin moest laten, de 4-2 maakte.

„We waren dominant, speelden het betere voetbal, maar maakten op cruciale momenten ook fouten. Dat zit ook wel in ons spel opgesloten. We maken er zelf drie, dat is oké. Maar vandaag brengt het ons niets.”

voetbal vierde divisie

HoogeveenPurmersteijn 4-3

2. Schuurman 1-0, 9. T. Polman 1-1, 27. Schuurman 2-1, 55. Kriekjes 3-1, 64. Schaap 3-2, 86. Kuurman 4-2, 89. M. Polman 4-3

Purmersteijn: Van Santen; T.Polman, Beekhof, Coffeng, Mers; Meijer (57. V.d. Meulen), Madi, Schaap; Oulhou (46. Lechkar), M. Polman, Elstak (79. Gilliot).

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen