Dirkshorn weet eindelijk wat scoren is en doet het meteen maar vijf keer

Dirkshorn

Na twee duels met nul punten en twaalf tegengoals weet Dirkshorn eindelijk zelf wat scoren is. De ploeg van trainer Michel van der Wardt deed het gelijk maar vijf keer: 3-5 tegen Duinrand S.

Dirkshorn verloor met 9-0 van Egmondia en 0-3 van De Koog. Daarmee was het geen schim van de ploeg die in de voorbereiding nog een paar goede wedstrijden neerzette. Duinrand S bleek een gewillig slachtoffer om het vertrouwen op te krikken.

Binnen de kortste keren stond het 0-3 voor Dirkshorn door doelpunten van Camiel Hoogland (twee) en Nick Smit. Vooral de rol van Hoogland viel op. Hij stond voor de eerste keer rechtsbuiten en toonde het scorend vermogen waar zijn ploeg zo naar op zoek was.

In de tweede helft sloop gemakzucht in het team, waardoor Duinrand S op 2-3 kwam. ,,We maakten het onszelf onnodig moeilijk. Dan denk je nog: het zal toch niet weer?”, moet Van der Wardt bekennen. ,,Maar Duinrand wist het ons niet echt moeilijk te maken.”

Via Nick Verblauw werden de drie punten alsnog veilig gesteld. Hij miste eerst een strafschop voordat hij de eindstand op 3-5 bepaalde.

,,Het is wel fijn om er nu even vijf te maken”, vertelt Van der Wardt. ,,Vorige week tegen De Koog vond ik ons meer toeschouwer dan voetballende ploeg. We creëerden amper kansen. Nu was vanaf minuut één eigenlijk wel duidelijk dat er voor ons mogelijkheden lagen. Camiel heeft het als rechtsbuiten erg goed gedaan.”

Dirkshorn maakt zich gelijk op voor een volgende grote uitdaging. Succes, dat met 6-0 won van Sint Boys, is de komende opponent. ,,Dan is het wel fijn dat je nu drie punten pakt.”

Duinrand S - Dirkshorn: 3-5 (0-3).

Doelpunten Dirkshorn: Verblauw (2), Hoogland (2) en Smit.

Succes - Sint Boys: 6-0 (1-0).

Doelpunten Succes: Kamp (3), J. Norder (2) en Dekker.

De Koog - Winkel: 1-3 (1-1).

Doelpunt De Koog: Ipenburg.

Doelpunten Winkel: Fijnheer, Visser en Smit.

KSV - Zeemacht: 3-3 (2-1).

Doelpunten Zeemacht: Waard, Dalmaijer en Holswilder.

Vesdo - Texel ’94: 0-3 (0-0).

Doelpunten Texel ’94: Helleman (2) en Nyboer.

Zaterdag: DZS - Wieringermeer: 6-0 (4-0).

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen