Vitesse’22 baalt van gelijkspel tegen tiental van Hillegom

Hillegom

Als in de rust aan Vitesse’22-trainer Arjan de Zeeuw gevraagd zou zijn of hij ergens wilde tekenen voor een punt tegen Hillegom, dan had hij daar absoluut gehoor aan gegeven. Vijfenveertig minuten later was hij echter redelijk chagrijnig omdat zijn ploeg twee punten had verloren: 3-3.

„Dit is balen”, gaf De Zeeuw na afloop ook ruiterlijk toe. „Als je tegen tien man vlak voor tijd 3-2 voorkomt, dan moet je de zege over de streep trekken. Het is dan ook frustrerend dat wij vlak voor het eindsignaal nog de 3-3 moesten incasseren.”

Slecht

Over de eerste helft was De Zeeuw kort en bondig. „Slecht, wij mogen blij zijn dan wij maar tegen een 1-0 achterstand aankeken. Hillegom was in deze periode gewoon de betere ploeg.”

Door in de rust Jesse Arendse in te brengen en Max Lodewijks en Joey van Esveld op een andere plaats neer te zetten, bleek De Zeeuw de juiste ingrepen te hebben gedaan.

Ineens was het alleen maar de ploeg uit Castricum die de boventoon voerde en Hillegom het vuur na aan de schenen legde. Met een fraaie vrije trap zorgde Max Lodewijks voor de gelijkmaker. Nadat Joris Veldt voor de 1-2 had gezorgd en Hillegom-speler Tom Tebbens met rood van het veld werd gezonden, leek de buit binnen voor de bezoekers.

Leek, want de thuisploeg gaf niet op, en omdat Vitesse’22 de organisatie bij een vrije trap niet goed had neergezet, wist Hillegom ook nog op 2-2 te komen. Vlak voor tijd leek Joey van Esveld de matchwinnaar te worden toen zijn corner bij de tweede paal in het net vloog. Weer een fout bij een vrije trap zorgde echter voor een deceptie bij Vitesse’22: 3-3.

Hillegom - Vitesse’22 3-3. Goals Vitesse’22: Lodewijks 1-1, J. Veldt 1-2, Van Esveld 2-3.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen