ZAP reageert met duidelijke cijfers op echec bij Bloemendaal

Ruud Ramler
Nibbixwoud

Dat ZAP zichzelf een week geleden niet beloonde bij Bloemendaal irriteerde John Dobma toen mateloos. Juist daarom kwam de eclatante en niet geflatteerde 1-5 zege bij SEW zo binnen bij de trainer. Die het nog steeds moeilijk van zich af kon zetten dat zijn ploeg op zes in plaats van negen punten staat.

De productie werd op gang gebracht door Nick Broersen. De loyale aanvoerder staat op het veld niet meteen bekend om zijn doelpunten maar profiteerde nu van aangeven door Mike Vink.

De voorsprong van ZAP kwam op een moment dat de thuisclub zelf ook met één of twee treffers verschil had kunnen leiden. In plaats daarvoor voerden Rens Langelaan en Vink de marge voor de bezoekers nog in de eerste helft op naar drie. Tot groot genoegen van Dobma, die eerst afwachtte wat de tegenzet van SEW zou zijn voor hij antwoordde en met Ruud Pijnacker het Polderse middenveld versterkte. De invaller was onderweg betrokken bij de 0-4 van Vink, die daarmee een bepalende rol in de ruime zege claimde.

De vijfde treffer, van Dylano Vital, kwam tot stand na een verre uittrap van doelman Nick Schra. Dat SEW de eer nog redde in de slotfase zal alleen de keeper niet zijn bevallen. Verder was het van alle kanten een fantastische middag voor ZAP, oordeelde Dobma. De trainer kon ook weer terugvallen op de onder 19. Maar belangrijker vond hij de reactie op zijn grote teleurstelling na het echec in Bloemendaal. ,,De jongens hebben laten zien wat ze kunnen.’’

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen