Getergde invaller schiet ’héél matig’ Spakenburg in slotfase tóch nog langs hekkensluiter: ’Ik heb me zitten verbijten op de bank’

Wimilio Vink (l) en OFC’er Eric Veerman in duel om de bal.© Foto Ronald Goedheer

Henny Beijer
Oostzaan

„Het was van beide kanten niet geweldig’’, erkende Spakenburg-trainer Patrick Loenen grif. Desondanks gingen zijn ’Blauwen’ er zaterdagmiddag in Oostzaan met de punten vandoor. Tegen hekkensluiter OFC werd het uiteindelijk in de laatste twintig minuten 0-2, via treffers van invaller Luuk Admiraal.

Hij was na afloop natuurlijk de gevierde man, de supersub. In de 64ste minuut invallen en die gelegenheid optimaal benutten door twee keer te scoren. Nota bene ook de enige twee goals van de wedstrijd tegen de staartploeg. „Ik heb me natuurlijk zitten verbijten op de bank, ik wil spelen. Het was héél matig wat beide ploegen lieten zien.’’

De vleugelspits zag vanaf de kant hoe OFC in de beginfase domineerde en eigenlijk gedurende de hele eerste helft de bovenliggende partij was. De gastheren verzuimden echter dit om te zetten in doelrijpe kansen. In de eerste tien minuten vuurde OFC al wel vier keer dreigende schoten af op het doel van Alessandro Damen, maar in alle gevallen deden de voorwaartsen van de thuisploeg dit zonder succes.

Matchwinnaar

En hoewel er naarmate het eerste bedrijf vorderde iets meer evenwicht kwam in het spelbeeld, mocht geen van beide partijen aanspraak maken op een voorsprong. Tegenover de mogelijkheden voor OFC stonden immers ook enkele grote kansen voor de bezoekers. Zo stond de paal een treffer van spits Floris van der Linden in de weg. De spits kopte uit een perfecte voorzet van Vince Gino Dekker nog eens rakelings over.

Ook zagen de bezoekers OFC-keeper Daniel Aygie meerdere keren soeverein handelen in zijn doelgebied. Dat de 32-jarige Ghanees ruim een kwartier voor tijd toch moest capituleren, had dus alles te maken met de dadendrang van Admiraal. Hij kwam er, getergd door zijn reservebeurt, in en kroonde zich prompt tot matchwinnaar.

Tweede divisie

OFC-Spakenburg 0-2

72. Admiraal 0-1, 89. Admiraal 0-2.

Spakenburg: Damen; Verhagen, Artien (64. De Ruiter), Koelewijn, Werkman, Volkert; Green (53. Wesdorp), Vink; Dekker (84. Veenhoven); Van der Linden, Eindhoven (64. Admiraal).

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen