Heemskerker Frank de Wit na brons vorig jaar nu snel klaar op WK judo

Frank de Wit tijdens de Olympische Spelen in Tokio.© Foto: ANP/Koen van Weel

ANP

Voor de Nederlandse judoka's heeft ook de vierde dag van de WK in Tasjkent geen medaille opgeleverd. Frank de Wit en Sanne Vermeer, die vorig jaar bij de WK in Boedapest beiden brons pakten, werden vroeg uitgeschakeld. Ook Geke van den Berg slaagde er niet om het finaleblok te bereiken.

De Wit moest het in de tweede ronde van de klasse tot 81 kilogram afleggen tegen Vedat Albayrak uit Turkije. De 26-jarige judoka uit Heemskerk liep al in zijn eerste partij, tegen een judoka uit Kazachstan, een wond in zijn gezicht op. De Wit moest even de tatami af om zich te laten behandelen. Hij kwam met een stuk verband op zijn gezicht terug en slaagde erin om de Kazak te verslaan. Albayrak wierp de Nederlander in de tweede ronde echter op de rug.

Vermeer en Van den Berg hadden beiden een 'bye' in de eerste ronde van de klasse tot 63 kilogram. De Nederlandse vrouwen wonnen daarna hun eerste partij, maar moesten het in de derde ronde afleggen tegen respectievelijk de Française Manon Deketer en Barbara Timo uit Portugal.

De Nederlandse judobond heeft voor de WK in de hoofdstad van Oezbekistan ingezet op drie medailles. Vooralsnog staat de teller op nul. Het toernooi duurt tot en met donderdag.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen