SDOB wint met hattrick van Boes van laagvlieger VVA/Spartaan. ’Hij had er in de eerste helft ook al één kunnen maken’

Boek in Waterland

SDOB bracht zaterdag rode lantaarndrager VVA/Spartaan zijn grootste nederlaag toe in dit seizoen. In Broek in Waterland won de ploeg van Jeroen Kroes zonder al teveel moeite met 4-0 van de Amsterdammers.

De held aan de kant van de thuisploeg was Rick Boes, die in de tweede helft met een zuivere hattrick het verschil maakte, nadat teamgenoot Thijs Jesse zijn ploeg in de tweede minuut al op 1-0 had gebracht. „Het bleef nog wel lang 1-0 waardoor je de tegenstander in het zadel helpt”, blikt Kroes terug. „Rick had in de eerste helft ook al een hattrick kunnen maken, maar dat zou teveel van het goede zijn geweest.”

Na twee wissels in de rust kwam SDOB meer aan voetbal toe. De ingevallen spits Bo Blakborn gaf ook de assist op het eerste doelpunt van Boes, de 2-0.

Meedraaien

SDOB vindt zich na dit weekend terug op de derde plaats in de derde klasse A. Kroes: „Het doel was meedraaien in de derde klasse en op dit moment draaien we lekker mee.” Zaterdag wacht De Volewijckers dat dit weekend met 4-2 verloor van medekoploper Reiger Boys uit Heerhugowaard.

SDOB-VVA/Spartaan 4-0. Doelpunten SDOB: Jesse, Boes (3x).

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen