Een strafschop teveel voor penaltykiller Erik Slaaf; ZOB in blessuretijd onderuit in Gouda

Erik Slaaf: weer een penalty gestopt.© Foto Erik Rietman

Sander Kruissink
Gouda

Even leek het er zaterdag op dat Erik Slaaf opnieuw de penaltyheld van ZOB zou worden. Na ongeveer zeventig minuten wist hij een strafschop van Olympia te stoppen, maar op een tweede pingel in de blessuretijd moest de ZOB-doelman het antwoord schuldig blijven.

De tegenstander, die dit seizoen de overstap maakte vanuit het zondagvoetbal, scoorde hiermee voor het eerst dit seizoen. De tweede penalty werd meer betwist door de bezoekers dan de eerste, waarbij de bal tegen de hand van Wouter van Os werd geschoten. Ook ZOB-coach Hans Schakel zette er zijn vraagtekens bij. „De bal dreigde achter te gaan. Rowin Mol gaf zijn tegenstander een lichte schouderduw waar de scheidsrechter voor floot.” De strafschop werd door Dani Swets benut, waar een teamgenoot eerder oog in oog met Slaaf faalde.

Twee uit drie

Hiermee stopte Slaaf twee van de drie penalty’s die hij tegen kreeg in de afgelopen twee wedstrijden. Komend weekend wacht waarschijnlijk een nieuwe kans voor de doelman - die al jaren geleden afscheid nam en tegenwoordig voetbalt bij de veteranen - tegen rivaal Monnickendam, omdat het keepersprobleem bij de club dan waarschijnlijk nog niet opgelost zal zijn. Het is aan de ploeg uit Zuidoostbeemster om aan te tonen dat de 0-1 zege van de Monnickendammers vorig seizoen een incident was. De voorlaatste thuisnederlaag dateerde uit 2013.

Na de eerste strafschop wisselde Schakel vier spelers, waarna de ploeg nieuwe energie kreeg. „Je hoopt dat je daarmee over de tegenstander heen kan en dat leek te werken, maar helaas eindigde de wedstrijd niet zoals we wilden.”

Tegenstander Olympia kwam dankzij de zege op gelijke hoogte met ZOB, dat nog wel een inhaalwedstrijd tegen BOL tegoed heeft in dit prille seizoen. „We speelden niet onze beste wedstrijd”, blikte Schakel terug. „Maar we waren wel de iets betere ploeg. Ik denk dat wij negen kansen kregen tegenover drie voor hun. Maar we moeten ook kritisch zijn op onszelf. Het was niet goed. Ik denk dat een 0-0 meer terecht was geweest.”

Olympia-ZOB 1-0. 90+2. Swets

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen