Gevaarlijke kruispunten Zaandijk krijgen extra rijstroken en verkeerslichten voor auto’s en fietsers

Het kruispunt van de Provincialeweg en de Prunuslaan.© Foto Cyclomedia

Daan Keijzer
Zaandijk

De gemeente Zaanstad gaat de kruispunten van de Provincialeweg met de Witte Veerstraat en de Prunuslaan in Zaandijk aanpassen. Het is drukker geworden op de weg waardoor de kruispunten niet meer veilig zijn.

Er zullen extra rijstoken en verkeerslichten op de oversteekplaatsen komen, waardoor auto’s en fietsers veilig van de Provincialeweg kunnen afslaan of invoegen. Richting de Prunuslaan zijn er bijvoorbeeld geen rijstroken voor afslaand verkeer, en bij de Witte Veerstraat komt een extra rijstrook voor linksaf, komend vanuit Wormerveer.

Ook fietsers krijgen meer opties. Bij de Prunuslaan is momenteel geen oversteekplaats en de gemeente ziet dat er veel mensen uit de wijk het fietspad aan de kant van het spoor gebruiken. Daarom zal er aan beide kanten van het kruispunt een oversteek komen.

Op dinsdag 1 november volgt er een inloopbijeenkomst voor omwonenden om de ontwerpen van het project te bekijken. Het is ook mogelijk om vragen en aandachtspunten met de projectorganisatie te delen. De bijeenkomst is in de bovenzaal van wijksteunpunt De Boed aan de Willem Dreeslaan, tussen 19 en 21 uur.

Daan Keijzer

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.