Skatepark in Heiloo komt er, de sportveldjes en hangplekken van The Spot moeten wachten

Het oorspronkelijke plan van The Spot. De skatebaan, hier rechts, zal straks aan de linkerkant worden aangelegd.© Illustratie Gemeente Heiloo/Harald Schipper

1 / 2
Henk-Jan den Ouden
Heiloo

Er gaat toch nog een skatepark komen bij sporthal Het Vennewater. Dat kan door de locaties van het skatepark en de andere voorzieningen van de beoogde sport- en chillplek The Spot om te draaien. Maar of het er komt is nog niet helemaal zeker, meldt de gemeente Heiloo.

The Spot is een initiatief van jongeren en moet worden aangelegd in het groengebied tussen sporthal Het Vennewater en de badmintonhal op het sportpark.

Het initiatief startte twee jaar geleden. De jongeren haalden bijna 50.000 euro op, en dat bedrag werd door de gemeente verdubbeld. De aanleg van de sport- en chillplek werd echter vertraagd, met name omdat een jaarrond flora- en faunaonderzoek voor het groengebied nodig bleek. Dat onderzoek kan pas deze maand worden afgerond.

Te klein

In het voorjaar is nog geprobeerd om alleen het skatepark alvast aan te leggen, maar dan op een naastgelegen locatie, pal voor de sporthal. Voor dat deel hoefde geen flora- en faunaonderzoek te worden verricht. Die locatie bleek echter tot teleurstelling van de jongeren te klein om een volwaardig skatepark aan te leggen. Bovendien bleek de skateparkbouwer pas in juni volgend jaar weer ruimte te hebben op de agenda.

Het kan nu wellicht alsnog door het oorspronkelijke ontwerp te spiegelen, meldt de gemeente. De skatebaan komt dan in de richting van de badmintonhal te liggen in de noordwesthoek van het perceel. Dat is handiger, omdat op die plek minder kabels liggen die verplaatst moeten worden. De andere voorzieningen, met sportveldjes en hangplekken, zouden dan later aangelegd kunnen worden en meer richting de sporthal komen te liggen.

Budget

Voor het skatepark is nog net voldoende budget beschikbaar. Het is niet duidelijk wanneer de rest van The Spot wordt aangelegd, en wat dat gaat kosten. De eerder uitgebrachte offertes zijn niet meer geldig door de gestegen prijzen, zo meldt de gemeente.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.