Tijdelijke Zaanbrug vier dagen dicht voor scheepvaart

Rob Swart
Wormerveer

De Zaanbrug is vanaf woensdag 19 oktober vier dagen dicht voor scheepvaartverkeer. Als reparatie van de brug langer duurt, mogen de schepen weer varen en komt er een veerpont voor langzaam verkeer.

’s Avonds laat op de 19e worden de cilinders van het beweegbare deel van de brug gedemonteerd. De scheepvaart gaat dus vooral vanaf donderdag 20 oktober merken dat de doorvaart gestremd is. Het is de bedoeling dat zondagavond de brug weer geopend kan worden.

Met scheepvaartorganisaties is overlegd, zegt wethouder Gerard Slegers. Ze zijn er niet blij mee, zei hij, maar begrijpen wel dat het nodig is.

Slegers zegt dat aan de schippers is toegezegd dat de stremming niet langer duurt dan vier dagen. Mocht de reparatie dan niet klaar zijn, dan wordt de brug geopend en komt er een pont voor voetgangers en fietsers.

De wethouder rekent niet op een meevaller die er voor zorgt dat het werk in minder dan vier dagen achter de rug is. De cilinders gaan terug naar de leverancier en hij verwacht niet dat het sneller gaat.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.