Van de Pol plots onder vuur als burgemeester van Terschelling

Carolien van de Pol© Archieffoto Mediahuis

Martin Menger
De Goorn/Terschelling

Caroline van de Pol ligt als burgemeester van Terschelling twee jaar na haar aanstelling stevig onder vuur.

De vrouw die de jaren daarvoor namens de VVD wethouder was in de West-Friese gemeente Koggenland, heeft nu te maken met een gemeenteraad waarvan de meerderheid het vertrouwen in haar heeft opgezegd. Aanleiding is het evenementenbeleid voor het Waddeneiland. De gemeenteraad stelt dat Van de Pol eerder dit jaar heeft beloofd dat dit zo belangrijke stuk op tafel zou liggen. Zij zelf vindt van niet.

Lees ook: Wethouder Koggenland Caroline van de Pol verrast door voordracht burgemeester Terschelling: ’Ik solliciteerde naar een nieuw leven’

Afgelopen week is de bom gebarsten in de gemeenteraad. Vier van de vijf fracties vinden dat ze bewust verkeerd zijn geïnformeerd en willen daarom niet meer met haar verder.

Bordje

De zaak ligt nu op het bordje van de commissaris van de Koning in Friesland. Een burgemeester wordt benoemd door de Kroon. Het is niet helder of er nog een bemiddelingspoging vanuit het Provinciehuis in Leeuwarden wordt ondernomen, om bestuurlijk Terschelling weer in rustiger vaarwater te brengen.

Lees ook: Caroline van de Pol is nu burgemeester van Terschelling. ’De mooiste gemeente van Nederland’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen