Zilversmid uit Nepal komt als afsluiting van jubileumweek weer sieraden verkopen bij Wereldwinkel Stede Broec

,,Het leek ons leuk om Dambar in het kader van ons jubileum uit te nodigen”, klinkt het in de wereldwinkel.© Foto Marcel Rob

Judit de Redelijkheid
Bovenkarspel

Medewerksters van de wereldwinkel in Bovenkarspel ordenen vrijdagmiddag de vitrine waarin sieraden van Dambar uit Nepal liggen uitgestald. De zilversmid is zaterdag eregast bij de afsluiting van de feestweek rond het veertigjarig bestaan van de winkel.

(Tekst gaat door onder de foto)

Een deel van de handgemaakte zilveren sieraden.© Foto Marcel Rob

Dambar, die in zijn thuisland een bedrijf runt dat lokale zilversmeden en sieradenmakers aan werk helpt, neemt een nieuwe collectie handgemaakte zilveren creaties mee. Met zijn komst (van 11 tot 16 uur) sluit de Wereldwinkel Stede Broec een feestelijke week af. ,,Hij is door corona al een paar jaar niet meer bij ons geweest”, vertelt coördinator Annie van der Gulik over de zilversmid die regelmatig naar Nederland afreist om zijn Fair Trade-sieraden te verkopen. ,,Dus het leek ons leuk om hem nu in het kader van ons jubileum uit te nodigen.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Een medewerkster ordent in Bovenkarspel de vitrine.© Foto Marcel Rob

Actie

De festiviteiten begonnen zondag, toen de wereldwinkel haar deuren opende voor buren en vaste klanten. Als speciale actie wordt daarnaast veertig procent van de weekomzet gedoneerd aan een project van de organisatie PlusPlus, waarmee de lokale marktpositie van groente producerende boeren in Nicaragua versterkt wordt. ,,En onze voorzitter heeft ervoor gezorgd dat op 22 oktober de musical Max Havelaar in het Postkantoor te zien zal zijn”, aldus Van der Gulik. ,,De kaarten daarvoor zijn voor tien euro te koop in de wereldwinkel.”

Lees ook: ’Mensen snakken naar adem op straat. Enkhuizer hulp aan armlastig Nepal in coronatijd hard nodig’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen