Mantelzorgbrief door misser dubbelzijdig geprint: privégegevens op verkeerde adres. ’Dit betreuren wij zeer’, zegt gemeente Bergen

Het gemeentehuis van Bergen. Foto ter illustratie.© erna faust

Ype Minkema
Bergen

De gemeente Bergen heeft door een misser twee brieven met afzonderlijke gegevens op één papier afgedrukt. Zo is de brief aan de ene persoon op de achterkant van de brief aan de andere persoon terechtgekomen.

Het ging bij de brieven om een ontvangsbevestiging van een aanvraagformulier voor de mantezorgwaardering 2022. Op deze manier kwamen privégegevens van aanvragers uit Schoorldam en Egmond-Binnen bij elkaar binnen.

De gemeente stelt in een reactie: ,,Bij het uitprinten van de brieven is er op 28 september 2022 iets misgegaan. Dit betreuren wij zeer. Deze brieven worden automatisch gegenereerd door het zaaksysteem van de gemeente. Dit hebben wij vóór de verzending niet gezien.’’

Voor zover de gemeente kan vaststellen is dit een eenmalig incident geweest. Van de misser is een melding gemaakt bij de afdeling privacy en informatiebeveiliging van de gemeente en bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De betrokkenen zullen nog worden ingelicht door de gemeente.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.