Barry Koppes vindt bij Sint Adelbert plezier terug: ’Zou mooi zijn als ik langere tijd zonder blessures kan voetballen’

Ron Weinbrecher
Egmond-Binnen

Een jaar zonder blessures voetballen, Barry Koppes (27) tekent er blind voor. De technicus maakte in de zomer de overstap van De Foresters naar Sint Adelbert en strijdt met zijn team voor een periodetitel.

Sint Adelbert staat na twee wedstrijden bovenaan met zes punten, Koppes gelooft niet dat zijn ploeg die positie vasthoudt. ,,Foresters heeft in mijn ogen het beste team.” De centrale middenvelder hoopt vooral blessurevrij te blijven. ,,Ik heb in de afgelopen drie jaar misschien acht wedstrijden gevoetbald.”

Koppes heeft hemofilie, waardoor bloedingen in zijn spieren optreden na bijvoorbeeld een trap op zijn enkel of een knietje tegen zijn bovenbeen. ,,Dat herstelt heel slecht en dan lig ik er weer een paar weken uit.”

De voetballer kon de roep van zijn neef Nick Kramer, die al jaren bij de Binders speelt, niet langer weerstaan. ,,Ik was het plezier in het voetbal wel een beetje verloren. Door mijn blessures, maar ook omdat veel spelers van mijn generatie waren gestopt of weggegaan bij Foresters.”

,,De insteek van een club als Foresters is anders dan die van Sint Adelbert. Hier speelt de sfeer ook een belangrijke rol en bij Foresters is ambitie en presteren het eerste waar aan wordt gedacht.” Neemt niet weg dat Koppes promotie best ziet zitten. ,,Een hoger niveau zou leuk zijn voor Sint Adelbert.” De middenvelder blijkt vooruit op zijn eigen wedstrijd tegen SVW”27 en de duels van de andere Egmondse clubs Egmondia en Zeevogels.

Sint Adelbert - SVW’27

,,Het wordt voor ons geen eenvoudige klus. SVW’27 is beter geworden dankzij de toevoeging van de zondagselectie. Ik denk dat het een felle wedstrijd wordt. Als we dit seizoen wat willen, moeten we winnen: 2-1.’’

Alcmaria Victrix - Zeevogels

,,Twee gepromoveerde ploegen; omdat Huib Sprenkeling weg is bij Zeevogels denk ik dat Alcmaria met 2-1 wint.”

Egmondia -Beemster

,,Egmondia wint met 3-0, Justin Recourt scoort minimaal een keer. Ik denk dat Egmondia in de top van de vierde klasse gaat meedraaien.”

Collin Vennink van DTS voorspelde vorige week twee uitslagen correct. Hij zat er naast met de voorspelling dat zijn eigen team zou winnen van Foresters.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Barry Koppes (Sint Adelbert)

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen