Slecht nieuws op Schoonenberg: Telstar weken zonder sterkhouder Thomas Oude Kotte

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Telstar reist vrijdag zonder verdediger Thomas Oude Kotte af naar Eindhoven voor de uitwedstrijd tegen Jong PSV. De sterkhouder is voorlopig uitgeschakeld met een enkelblessure.

Trainer Mike Snoei baalt behoorlijk van de blessure. ,,We missen met Anwar Bensabouh al een creatieve speler en ook Thomas is iemand met een erg goede pass in zijn linkerbeen. Hij heeft de rol van Anwar erg goed overgenomen de afgelopen weken We zullen hem een aantal weken moet missen.”

Oude Kotte wordt waarschijnlijk vervangen door Delvechio Blackson. Telstar zal in Eindhoven hopen eens goed spel te koppelen aan drie punten. Tegen Heracles Almelo (0-3), VVV Venlo (1-1) en Jong Utrecht (2-2) speelde het sterk maar bleef winst uit. ,,Koen Blommestijn liep voor open doel over een bal heen. Hij weet zelf natuurlijk ook wel, dat die erin moet”, reageert Snoei. ,,We hebben op afwerken getraind. Glynor Plet zit niet lekker in zijn vel. Een spits leeft voor goals. Hij krijgt nu kritiek van buitenaf en er wordt geroepen dat hij te oud is. Ik geloof daar niks van, ik heb veel vertrouwen in hem. Het kan ook zo weer goed vallen. Dan springen hem met z’n allen om de nek heen.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen