Leerlingen Jac. P. Thijsse reizen af naar Gambia om een school op te knappen. Maar eerst halen ze geld op met een sponsorfietstocht naar België

De Mansa-Colley Bojang school in Gambia.© Foto aangeleverd

Van onze verslaggever
Castricum

Vijf leerlingen van het Castricumse Jac. P. Thijsse College uit Castricum vertrekken in december naar Gambia voor liefdadigheidswerk. Op zoek naar donateurs fietsen zij binnenkort van Castricum naar de Belgische grens.

De scholieren gaan ’samen met zeventwintig andere leerlingen’ voor acht dagen naar Gambia om aldaar de Mansa-Colley Bojang School in Jalanbang te helpen. ,,Zo zullen wij helpen klaslokalen te bouwen, waterleidingen te verleggen, schilderen/verven en nog veel meer. Om aandacht te vragen voor dit goede doel, zullen wij samen een fietstocht afleggen’’, laten Gijs, Jan, Toon, Karel en Mats weten.

Onderwijs

,,Het Mansa-Colley Bojang is in 2011 geopend. Het doel van de school is om kinderen van vijf tot zestien jaar uit Jalabang goed onderwijs aan te bieden. Toen de school geopend werd, waren er maar drie lokalen en een klein sanitair gebouw’’, aldus de Jac. P. Thijsse-leerlingen. Sindsdien heeft de ontwikkeling niet stilgestaan, ’maar er kunnen nog veel verbeteringen worden aangebracht’.

De sponsorfietstocht zal worden gemaakt op ’normale, niet-elektrische fietsen’. Van de opbrengst worden materialen gekocht om de school in Gambia ’op te knappen’.

Hun actie is te vinden via Instagram op: https://www.instagram.com/opdefietsvoorgambia/

En op Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086339987422

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.