Gemeente haalt opnieuw wrak- en weesfietsen weg uit stationsgebied

Een BOA plaatst een groen kaartje aan een weesfiets.© Archieffoto RedMouse

Van onze verslaggeefster
Den Helder

De gemeente Den Helder gaat opnieuw wees- en wrakfietsen opruimen bij het station en in de binnenstad.

De gemeente wil graag een fietsvriendelijke gemeente zijn. „Met nette en veilige straten en voldoende ruimte om de fiets neer te zetten. Wees- en wrakfietsen (verlaten en/of kapot) zijn niet gewenst. Daarom is er een opruimactie begonnen in het stationsgebied en het centrum. Ook kijken we naar verkeerd of gevaarlijk geplaatste (brom)fietsen”, meldt de gemeente.

Fietsen die het predicaat wrak krijgen, krijgen eerst een geel kaartje, na drie dagen wordt dit een rood kaartje en heeft de eigenaar nog een uur de tijd om de fiets weg te halen. Een vermoedelijke weesfiets krijgt eerst een groen kaartje en na veertien dagen een blauwe met de waarschuwing dat de eigenaar twee dagen de tijd heeft om de fiets weg te halen.

Is er na die waarschuwingen niks met de fietsen gedaan, dan haalt de gemeente ze weg. Ze worden bewaard op de gemeentewerf aan de Ambachtsweg. Meegenomen fietsen worden gecontroleerd op heling. Vorig jaar hebben de gemeentelijk BOA’s ruim 160 fietsen zonder eigenaar van de openbare weg verwijderd.

Voor vragen over een weggehaalde fiets: fiets@denhelder.nl of bel met 14 0223.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.