Opnieuw op bezoek bij AZ, waar hij met FC Groningen een gedenkwaardige wedstrijd won. Joosten: ’Dat is wel mijn mooiste herinnering, ja’

Patrick Joosten.© Foto Theo Brinkman

Theo Brinkman
Alkmaar

Apollon Limassol, donderdagavond tegenstander van AZ, heeft personele problemen. Diverse spelers ontbreken. Een speler die er wél bij is, is Patrick Joosten.

De oud-speler van FC Utrecht, VVV, FC Groningen en Cambuur speelt sinds dit seizoen voor de club uit Cyprus. Hij speelde vijf keer eerder in het Afas Stadion tegen AZ. Zijn mooiste herinnering? ,,Dat was de wedstrijd met FC Groningen in het ’coronaseizoen’. We wonnen met 2-1’’, zegt de 26-jarige Joosten.

(Tekst gaat verder na de foto)

Patrick Joosten achtervolgt Yukinari Sugawara.© Foto ANP

Gedenkwaardig

Die AZ-FC Groningen was de eerste wedstrijd van Pascal Jansen als hoofdtrainer van AZ. Een dag eerder was Arne Slot door AZ op straat gezet en werd assistent Jansen gevraagd of hij de functie van hoofdtrainer op zich wilde nemen. Zo was Jansen een dag later bij AZ-FC Groningen opeens eindverantwoordelijke.

Het werd een gedenkwaardige vuurdoop. Bij een voorsprong van 1-0 kreeg AZ-speler Fredrik Midtsjø een rode kaart (twee keer geel), waarna AZ met tien man de 1-0 voorsprong weggaf en met 2-1 achter kwam. Vervolgens werd ook nog Bruno Martins Indi met zijn tweede gele kaart uit het veld gestuurd. AZ eindigde de wedstrijd met negen man en nul punten. Dat FC Groningen-speler Mohammed El Hankouri in de slotminuten ook nog uit het veld werd gestuurd, maakte niet meer uit.

(Tekst gaat verder na de foto)

Fredrik Midtsjo baalt nadat hij zijn tweede gele kaart heeft gekregen.© Foto ANP

Talentvol

Het huidige AZ is wel redelijk te vergelijken met dat elftal, vindt Joosten. ,,Ze hadden toen heel goede jonge spelers. Koopmeiners, Stengs, Boadu. Nu hebben ze ook weer jonge, talentvolle spelers. Dat is hoe AZ is. Spelers komen en gaan, maar uiteindelijk hebben ze altijd weer kwaliteit op het veld staan, en nieuwe talentvolle spelers.’’

Patrick Joosten tussen de AZ-spelers Dani de Wit en Teun Koopmeiners.© Foto ANP

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen