Groen licht voor 22 appartementen aan de Molenvaart. Recht tegenover het winkelcentrum, dus zeer geschikt voor ouderen

De bouw van de twee appartementenblokken mag doorgaan.© Impressie woningstichting anna paulowna

Marten Visser
Anna Paulowna

Aan de Molenvaart 12-14 in Anna Paulowna komen definitief twee appartementengebouwen te staan. Tegen de vergunning voor de gebouwen is geen bezwaar gemaakt bij de Raad van State.

Dat meldt directeur Ben Broxterman van Woningstichting Anna Paulowna. De gemeenteraad van Hollands Kroon gaf in juli groen licht voor de bouwplannen. Nu er geen bezwaarmakers zijn die naar de Raad van State stappen is die vergunning definitief. Omwonenden waren niet blij met de nieuwbouw, die in hun ogen te groot en te log zal worden.

Het gaat om twee woongebouwen met elk elf woningen van zo’n tachtig vierkante meter. Woningstichting Anna Paulowna gaat de woningen bij voorrang toewijzen aan ouderen. De ligging van de huizen, pal tegenover het winkelcentrum Molensluis, maakt de appartementen zeer geschikt voor ouderen, aldus Broxterman. De woningen zullen worden gebouwd door de Toekomstgroep uit Andijk, ze krijgen een huur die binnen de grenzen van de huurtoeslag valt.

Broxterman: ,,Met dit plan aan de Molenvaart voegen we in korte tijd, naast de nieuwbouwplannen aan de Corn. Keijzerlaan en de Sportlaan, in totaal 64 nieuwe woningen toe aan de sociale huurvoorraad in Anna Paulowna. Dat is hard nodig. We zijn daarom zeer verheugd dat we nu groen licht krijgen voor de bouw.’’

Lees ook: Appartementengebouwen zijn ’te log’. Ze passen niet bij het karakter van de lintbebouwing langs de Molenvaart in Anna Paulowna

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.