Sow to Grow bakt met kinderen samen een Gi-Ga-Groene omelet

Spinazie-omelet.© PR-foto

Paul Gutter
Enkhuizen

Museum Sow to Grow grijpt het thema Gi-Ga-Groen van de Kinderboekenweek aan om woensdag 12 oktober een kookworkshop te houden. Samen met de zeer ervaren kok Vanessa Hakof bakken kinderen een spinazie-omelet.

Voor een gezonde groei moeten kinderen veel groenten eten en Sow to Grow draagt daar op een actieve manier graag een steentje aan bij. Tijdens de workshop leren kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar zelf een spinazie-omelet voorbereiden en bakken. Daarna eten ze deze samen op.

Er zijn twee workshops om 15 en om 16 uur, voor elk maximaal tien kinderen. Voor alle materialen wordt gezorgd. De bijdrage hiervoor is 2 euro per kind, te voldoen bij de balie van museum Sow to Grow.

Vanessa Hakof geeft regelmatig workshops op scholen en leert kinderen op die manier dat gezond eten ook superlekker kan zijn en daarbij helpt ze gezonde keuzes te maken.

Kinderen nemen niet alleen een kijkje in de keuken, maar krijgen ook de gelegenheid om rond te scharrelen achter de schermen van het museum. Ze koken namelijk in een normaal niet voor publiek toegankelijke ruimte.

Veel kinderen hebben geen idee hoe het voedsel in onbewerkte vorm eruitziet. Sow to Grow wil ze hierbij helpen, want groente is meer dan een product dat gewassen, gesneden en verpakt in een zak in de supermarkt ligt.

Inschrijven voor de workshops kan via het formulier op de website www.sowtogrow.nl of middels het formulier dat bij de balie van het museum ligt.

Paul Gutter

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen